top of page
31113997_10215979878313989_1299860895672

הודעה בנוגע למיצבים המרכזיים למידברן 2021 


אמנים יקרים, 

אנו נמצאים כשלושה וחצי חודשים לפני פתיחת הגייט ועובדים בלוח זמנים מאתגר במיוחד.
הליך הקול קורא, תכנון ובניית המיצבים המרכזיים דורשים יותר זמן מהקיים לנו, 
ולאחר שבחנו את האפשרויות הראליות העומדות בפנינו, החליטה הועדה הבוחרת מטעם קרן האמנות, להמשיך את התהליך עם האמנים שהגישו למיצבים המרכזיים למידברן 2019.
התהליך נעצר בזמנו לאחר בחירת האמנים בזמן בחינת התכניות, לאחר שאלו כבר עבדו והשקיעו זמן רב בתכנון המיצבים.

לאחר כל זה,
אנו שמחים להודיע כי את 'המרחב' (לשעבר הטמפל) יבנו יוסי אמר ורועי אמינוף,
ואת ה'אשה ואיש' (לשעבר האפיג'י) יבנו ליאור פלג ואיתמר פלוג'ה.

לשתי קבוצות האמנים הללו ניסיון עשיר בבניית מיצבים למידברן ואינסוף כישרון. 


בהצלחה!!


"אישה ואיש"
העיר הזמנית של מידברן נבנית סביב הפסל המרכזי - "אישה ואיש". זהו המוקד המחולל-מקום של התכנסות ומגדיר את התנועה באירוע. המיצב פונה למכנה המשותף הרחב ביותר, משקף הוויה אנושית אוניברסלית ופתוח לפרשנות אישית בתוך עולם המושגים הנובע מאדם וחווה, נקבה וזכר, אישה ואיש.
שריפת המיצב נערכת בטקס חגיגי ומהווה נקודת השיא של האירוע ושל תהליך השינוי וההתפתחות שעוברים משתתפיו.


"המרחב" 
המרחב הינו המרכז הפועם של העיר הזמנית, 
מקום שמזמין להשיל ולהשאיר בו את שרוצים לשחרר. 
חלל שמהדהד בו חיפוש, שאילת שאלות, התכווננות וכוונה. 

זהו מקום אליו באים להתכנס על מנת להביט פנימה, להשיל בתוכו את שרוצים לשחרר
ויוצאים ממנו עם כוחות מחודשים להמשיך הלאה.

המרחב שהוא ממלא בעיר הזמנית, כמו הרבה דברים אחרים בתרבות ברנינג מן, אינו חד משמעי, והוא פתוח לפרשנות ולהכלה של תוכן שמיוצר על ידי משתתפי האירוע והצוות שיוצר אותו. 

יוצרי המבנה עושים זאת למען הקהילה, משרתים את המרחב אליו משתתפי האירוע נושאים את ליבם ושומרים על רוחו במהלך האירוע.

בחמש השנים החולפות קיבל המרחב הזה ביטוי כ:
יער הבריאה - מידברן 2014 "בראשית"
מקדש האחד - מידברן 2015 "התעלות"
מקדש ההשתקפות - מידברן 2016 "אבראכאדברא"
היכל החלום השמיימי - מידברן 2017 "חלום צלול"
המצפן - מידברן 2018 "סערת מוחות"


הועדה הבוחרת
הועדה הבוחרת מורכבת מקרן האמנות, מח' תוכן (לשעבר מח' אמנות) והנהלת העמותה. 
חברי הועדה:
לירון גביש - נציגת מחלקת אמנות
דנה קולין - חברת לקטורה בקרן האמנות
איה שוויד - חברת לקטורה בקרן האמנות
שוצי - המלווה המקצועי למיצבים המרכזיים
קאבירה - מנכ"לית מידברן
תומר לוי - יו"ר קרן האמנות 



קריטריונים לבחינת ההצעות

אינטראקטיביות וזיקה קהילתית (25 נק')
אנחנו מאתגרות אתכם.ן ליצור משהו שיעורר השראה, יקרא למעורבות, יניע להשתתפות, יציף שאלות, יבלבל, ישעשע, יפתה, יפתיע, יחולל, יסעיר וככלל - ישפיע על חברי הקהילה המשתתפים באירוע. 
שיתוף הקהילה והאינטרקטיביות יכולה לבוא לידי ביטוי בשלב הפיתוח ו/או בניה ו/או בתצוגה. המיצב מעודד השתתפות של הקהילה, את האפשרות לגעת בו. המבקר הופך להיות משתתף שהוא חלק מהיצירה. 
אמנות אינטראקטיבית מכנסת סביבה חברה. היא מחוללת תפקידים. היא קוראת לנקיטת פעולות. היא מפנה את תשומת הלב אל העולם שמקיף אותנו. האמנות שנוצרת במידברן הופכת את המשתתפים לתורמים פעילים בתהליך היצירתי שלכםן, ובכך - לשותפים ליצירה. מימוש מקסימלי של יצירה אינטראקטיבית יושלם כתוצאה מהמעורבות של המשתתפים.

קונספט (20 נק')
כחלק ממגמת העמותה לפנות לפיתוח הקהילה והעמקת התהליכים חשוב לציין כי "הגודל לא קובע". אנו מחפשים קונספט שישקף את המהות הקהילתית אשר צועדת אל עבר העמקה וצמיחה מתוך חיבור ויצירת שותפויות. 

פוטנציאל מימוש (25 נק')
סעיף זה מתייחס לשלושה רבדים, האחד, היכולות הספציפיות של הצוות והרקע הרלוונטי לצורך בניית המיצב הספציפי. ראוי לציין שמובן שבשלב ראשוני של הגשת הבקשה למלגה יהיו צוותים שחסר בהם יכולות מסיימות, כל עוד הצוות מעיד על היכולות החסרות ועל תכניותיו לגייס אנשים נוספים.  השני מתייחס לתכנית הכללית של כיצד יהפוך הפרויקט מרעיון למיצב מוגמר וחזרה לשטח מדברי. כאן ייבחנו עומק תכניות הבנייה, ההקמה, השינוע, הפירוק והחשל"ש. השלישי לגאנט- מהו לוח הזמנים של הפרויקט - לאירוע מידברן ישנו תזמון ספציפי וחשוב לנו שצוותי האמנות יעמדו בו. צוות שיודע לפרוט מראש את המשימות שלו ומתי כל משימה אמורה להתבצע הוא צוות שהסיכוי שלו להגיע לאירוע ולמרחב האמנות בעיר (פלאייה- Playa) עם היצירה שתכנן הוא גבוה בהרבה.

תקציב והתנהלות פיננסית (20 נק')
תקציב

האמן יתבקש להגיש תקציב מפורט לאחר קבלת הצעות מספקים. התקציב צריך להציג נתוני מינימום ריאליים, ולהיות תואם לפירוט הטכני שהוגש. ראוי לציין כי פרויקט שלא יגיש מסמך תקציב מפורט ולפי הפורמט לא ייבחן. יש להותיר מחוץ לתקציב את הדברים הבאים: שכר עבודה (לא של האמן ולא של בעלי מקצוע) ואש"ל, רכישה של כלי עבודה (ניתן לכתוב מתכלים כמוו מקדחים, מסוריות וכן הלאה), אוכל לצוות, תקציב למסיבות/גיוסי כספים, השכרת חלל או אזורי עבודה.

התנהלות פיננסית
התנהלות פיננסית היא הבחינה עד כמה הצוות מוכן ומבין את המשמעויות הכלכליות של הבאת מיצב לפלאייה. בסעיף זה ייבחן היכולת של הצוות לגייס את המשאבים הנדרשים להעמדת המיצב גם מבחינת נזילות תקציבית (באם תינתן מלגה, זו תגיע רק כחודשים לאחר האירוע ולאחר העמידה בכל התנאים). הקרן תבחן גם את השימוש במוצרים ממוחזרים ושיטות יעילות לניצול משאבים.


נראות (10 נק')
ישנם לכל הפחות שני זמני הצגה שונים מאוד בחוויה במידברן - היום והלילה. לכל אחד חוקים משלו. על מיצב לתת מחשבה לנראות המיצב ולתרומה שלו לפלאייה גם במשך היום באור השמש וגם בלילה בעזרת תאורה.


רעיונות מנחים 
1. ממגישי ההצעה מצופה שיהיו מסוגלים וערוכים לתת מענה למירב ההיבטים התכנוניים והמעשיים של הפרוייקט, ובכלל זאת: ניהול תקציב, היבטי בטיחות, הנדסה, נגישות, כח אדם וניהול מתנדבים, צוות בנייה, אתר לעבודה, צמ"ה, כלי עבודה, ניהול שריפה ועוד, ולהתנהל עצמאית בתיאום ובשקיפות מול מחלקת האמנות של מידברן ובהתאם לדרישות שיוגדרו על ידה.
2. אמנים וקבוצות בעלי ניסיון מוכח בפרוייקטים בקנה-מידה דומה, שיציגו יכולת לממש את הפרויקט, ולבעלי זיקה לתרבות הברן ועשרת העקרונות.
3. אמנים וקבוצות בעלי גישה הוליסטית שמשקפת חזון ערכי/תרבותי/חווייתי שלם.
4. אמנות אינטראקטיבית מכנסת סביבה חברה. היא מחוללת תפקידים. היא קוראת לנקיטת פעולות. היא מפנה את תשומת הלב אל העולם שמקיף אותנו. האמנות שנוצרת במידברן הופכת את המשתתפים לתורמים פעילים בתהליך היצירתי שלכםן, ובכך - לשותפים ליצירה. מימוש מקסימלי של יצירה אינטראקטיבית יושלם כתוצאה מהמעורבות של המשתתפים. 


בהצלחה!!!

קרן האמנות


 

bottom of page